Vrouw ‘ontvoert’ haar baby om luie echtgenoot een lesje te leren

26 september, 2023

Een vrouw deelde op Reddit haar verhaal van haar ‘luie’ echtgenoot en hoe ze hem op heterdaad betrapte niets te doen en te slapen, terwijl hij op hun baby´tje zou moeten letten.

De 29-jarige vrouw beviel van een dochtertje en na een kort zwangerschapsverlof moest ze weer aan het werk. Ze kon zich geen kinderopvang veroorloven, dus haar 35-jarige man stemde er met tegenzin in toe om op de baby te passen terwijl zij aan het werk was.

“Het is belangrijk om te weten dat hij sinds 2021 werkloos is”, schreef de vrouw op Reddit. “Hij krijgt een uitkering. Het is ook belangrijk om te weten dat hij extreem lui is. Hij kookt niet, maakt niet schoon en helpt op geen enkele manier. Ik voelde me zenuwachtig om haar bij haar vader achter te laten, maar ik had geen keus.”

Pixabay (afbeelding ter illustratie)

Voor de bühne

In het begin leek alles echter prima te gaan. “Toen ik terugkwam van werk, was ze schoon en sliep ze. De volgende paar keer dat ik thuiskwam, was hij met haar aan het spelen, haar aan het voeden of met haar aan het wandelen. Ik was blij”, schreef ze.

Die blijdschap bleek echter helaas kortstondig, want schijnbaar was alles voor de bühne … 

“Een paar dagen geleden vertelde mijn buurvrouw me dat zodra ik wegga, de baby urenlang huilt”, zei de moeder. “Ze zei dat ze op onze deur klopte, en hij uiteindelijk open deed. Hij was aan het slapen. Ik concludeerde dat hij de hele dag en nacht slaapt. Voordat ik thuiskom, doet hij alsof hij voor haar zorgt.”

Vermoedens bevestigd

De moeder bedacht een plannetje om te zien of haar vermoedens juist waren.

“Ik besloot een dag vrij te nemen van mijn werk. Ik ging op mijn normale tijd weg”, schreef ze. “Ik wachtte 30 minuten en ging toen naar huis. En ja hoor, hij was bewusteloos en sliep met zijn stomme, ruisonderdrukkende koptelefoon op. Ik ging naar de kamer van mijn dochter, tilde haar op en bracht haar naar het huis van mijn vriendin.’

Twee uur later belde ze haar man en zei ze dat ze naar huis zou komen. Hij was in paniek omdat hij het kind niet kon vinden en belde bijna de politie. De vrouw legde vervolgens aan haar man uit dat ze de baby had meegenomen terwijl hij sliep. 

Toen ze thuiskwam, was zijn moeder daar ‘om zijn zenuwen te kalmeren’, en kreeg ze de wind van voren. De man trok bij zijn moeder in en zijn familie liet weten dat de vrouw een ‘vreselijk’ persoon was.

Pixabay (afbeelding ter illustratie)

Reacties

Ze geeft toe dat haar tactiek misschien wat ‘extreem’ was, maar denkt niet dat ze ongelijk heeft. De moeder vroeg aan andere gebruikers of ze fout zat.

Het overgrote deel van de gebruikers op Reddit waren het met de moeder eens. De man was duidelijk nalatig en bracht de baby in gevaar. Het was volgens velen juist prijzenswaardig dat de moeder de situatie correct inzag en haar baby naar een veilige plek bracht. 

“Jouw buurvrouw was aardig en belde jou in plaats van de kinderbescherming. Maar als je bij je man blijft, kunnen ze je kind ook van je afnemen”, schreef een gebruiker. 

“Dus je bent erin geslaagd het huis binnen te komen en je kind te pakken, maar hij heeft je nooit opgemerkt? Wat als er iets met je kind zou gebeuren, terwijl hij zijn ruisonderdrukkende hoofdtelefoon bij zich had?!”, voegde een ander toe.

Zorgwekkende wending

Het verhaal nam een serieuzere wending nadat ze met haar dochtertje naar het ziekenhuis ging. In een update schrijft de vrouw dat er tekenen van verwaarlozing werden waargenomen. 

“De dokter adviseerde me om aangifte te doen tegen mijn ex-man. Ik denk dat ik dat zal doen. Maar ik ben veilig. Mijn dochter is veilig,” sloot de moeder af, die samen met het baby’tje bij haar vriendin kon intrekken.

Verwaarlozing is een vorm van kindermishandeling en kan zich op verschillende manieren uiten. Voor meer informatie kun je bijvoorbeeld terecht bij Veilig Thuis.