Mamma Saras foto på maken från sjukhusgolvet väcker starka reaktioner runt om i världen

Detta är kärlek! Ja, det menar i alla fall de allra flesta som har tagit del av detta fotografi.

Vad som händer på sjukhuset, får lov att stanna på sjukhuset gäller i detta flesta fallen. Men denna mamma kunde inte låta bli att fotografera sin make inifrån sjukhusrummet. Och det är inte av någon som slump som just detta foto har spridit sig över hela världen – och det på nolltid.

Pappan på bilden nedan heter Joe Duncan. Det är hans fru Sara Duncan, från Missouri i USA, som fotat honom när de var med deras yngsta barn på sjukhuset.

 – Jag la upp bilden för att tacka honom från botten av mitt hjärta, för jag vet att jag inte visar honom tillräckligt hur fenomenal han är som pappa och make, säger hon till Good Morning America.

I sitt inlägg på Facebook, som har nått miljontals människor runt om i världen, skriver Sara bland annat:

”Jag ser en pappa som sover på ett hårt golv på akuten efter att i en månads tid jobbat tolvtimmars-pass sex dagar i veckan men trots det vägrar låta oss åka till sjukhuset själva”, innan hon tillägger:

”Detta är kärlek. Det här är vad det innebär att vara pappa

Historien bakom bilden är som sådan att det hela utspelar sig just efter att Joe kommit hem från sitt långa arbetspass. Sara var påväg att ta deras dotter till sjukhuset då hon hade svårt att andas och bad Joe stanna hemma, då han skulle jobba ett morgonpass bara några timmar senare. Men pappa Joe vägrade stannade och gjorde det tydligt att de inte skulle åka utan honom.

 – Jag kände hur tacksam jag är över att ha honom och att jag aldrig skulle vilja leva utan honom, säger Sara och fortsätter:

 – Föräldraskap är tufft, jag kan inte tänka mig att göra det utan honom. All respekt till alla ensamstående mammor. Jag har en man som lagar mat, städar, byter blöjor och badar barnen och jag är ändå utmattad.

Fotot har föga överraskande väckt starka reaktioner runt om i världen där många hyllar Joe, eller sin egen partner, medan andra menar att det han gör är självklart. Somliga vill också lyfta diskussionen om ett jämställt förhållande.

Lees meer

Scroll to Top