27-åriga Holly dog i cancer – då upptäcker familjen hennes sista meddelande på Facebook

Vi vet alla att livet är en underbar gåva som inte ska tas för given, men det är ofta vi glömmer bort det när vardagen smyger sig på. Tyvärr, krävs det ibland en döende 27-årings sista brev för att påminna oss om att uppskatta livet.

I början av januari 2018 avled 27-åriga Holly Butcher från New South Wales, Australien, omgiven av sin familj efter en lång kamp mot en allvarlig form av skelettcancer. Detta skriver Buzzfeed.

Men strax innan sin död hann Holly skriva ett brev till sina vänner, innehållande alla de livsråd hon hade lärt sig under det gångna året.

Samma dag som hon dog, valde Hollys familj att publicera hennes sista brev på hennes Facebook-sida.

Nu har Hollys känslosamma brev fått ofantlig spridning, och berör människor över hela världen med sina kloka ord.

Nedan kan du läsa ett kortare utdrag av Hollys brev:

”Det är en konstig sak att inse och acceptera din dödlighet vid 26 års ålder. Det är bara en av de där sakerna du ignorerar. Dagarna tickar på och du antar bara att de kommer fortsätta komma; tills det oväntade händer.

Jag har alltid föreställt mig att bli gammal, rynkig och grå – mest troligt orsakat av den underbara familj (många barn) som jag planerade att skaffa med mig livs kärlek. Jag vill ha det så mycket att det gör ont.Det är det som är grejen med livet; det är skört, värdefullt och oförutsägbart och varje dag är en gåva – inte en rättighet.

Jag är 27 år nu. Jag vill inte gå. Jag älskar mitt liv. Jag är glad… Jag är skyldig mina nära och kära det. Men jag har inte kontroll över det.”

”Du kanske har fastnat i en bilkö idag, eller har haft en dålig natts sömn eftersom dina vackra barn höll dig vaken, eller att din frisör klippte håret för kort. Dina nya lösnaglar kanske lossnade, dina bröst är för små eller så har du celluliter på din rumpa och din mage dallrar.

Släpp all den skiten… Jag lovar att du inte kommer att tänka på någon av dessa saker när det är din tur att lämna världen. Det är SÅ obetydligt när du ser på livet som en helhet. Jag ser min kropp förtvina rakt framför mina ögon, utan att jag kan göra någonting åt det, och allt jag önskar nu är att jag kan få en till födelsedag eller julafton med min familj. Eller bara en dag till med min partner och hund. Bara en till.

Jag försökte leva ett hälsosamt liv. Det var kanske till och med min stora passion. Uppskatta din goda hälsa och funktionella kropp – även om det inte är din ideala storlek. Ta hand om den och uppskatta hur fantastisk den är. Rör på den och ge den näring med bra mat. Bli inte besatt av det.Klaga mindre, gott folk! Och hjälp varandra mer.”

”Ge, ge, ge. Det är sant att du blir lyckligare när du gör saker för andra, än att göra dem för dig själv. Jag önskar att jag hade gjort det mer.

Det är konstigt att ha pengar att spendera på slutet när du är döende. Det är inte en tid där du går runt och köper massa materiella saker som du vanligtvis brukar, som en ny klänning. Det får dig att tänka hur dumt det är att vi tycker det är värt att lägga så mycket pengar på nya kläder och saker i livet.

Köp din vän något fint istället för en till klänning, skönhetsprodukt eller smycke.

1. Ingen bryr sig om du har på dig samma sak två gånger.

2. Det känns bra. Bjud dem på mat, eller ännu bättre, laga mat åt dem. Ge dem en växt, en massage eller ett ljus och säg att du älskar dem.

Värdesätt människors tid. Låt dem inte vänta bara för att du inte kan hålla tiden. Gör dig klar tidigare om du själv är en av de människorna, och uppskatta att dina vänner vill dela sin tid med dig – inte sitta själva och vänta på en kompis.”

”Lägg dina pengar på upplevelser… Eller missa åtminstone inga upplevelser för att du la alla pengar på materiella saker.

Försök att njuta av nuet istället för att fånga det genom en skärm på din telefon. Livet är inte menat att levas genom en skärm, och det handlar inte om att ta det perfekta fotot… Njut av nuet! Sluta försöka fånga det för alla andra.

Gå upp tidigt ibland och lyssna på fåglarna medan du tittar på de vackra färger som solen frambringar när den stiger.

Mys med din hund. Jag kommer verkligen att sakna det.

Prata med dina vänner. Lägg bort telefonen. Mår de bra?

Res om det är din önskan, gör det inte om du inte vill.

Jobba för att leva, lev inte för att jobba. Säg nej till saker du verkligen inte vill göra.

Känn dig inte pressad att göra det andra kanske tycker är ett meningsfullt liv… du kanske vill ha ett mediokert liv, och det är så okej.

Säg till dina nära och säga att du älskar dem varje gång du får chansen, och älska dem för allt du är värd.

Kom också ihåg att om något gör dig ledsen, har du kraften att förändra det – i jobbet eller kärlekslivet eller vad än det må vara. Våga förändra. Du vet inte hur mycket tid du har på den här jorden, så slösa inte bort den genom att vara olycklig. Jag vet att det är något som sägs hela tiden, men det kunde inte vara mer sant.

Och en sista grej. Om du kan, gör en bra sak för mänskligheten och börja donera blod regelbundet. Det känns bra med bonus att du räddar liv. Jag tycker att det är något som förbises med tanke på att varje donation kan rädda tre liv! Det är en stor inverkan varje person kan ha och processen är verkligen så enkel.

Bloddonation har hjälpt mig att hålla mig vid liv ett extra år – ett år som jag för alltid kommer att vara tacksam att jag fick tillbringa här på jorden med min familj, vänner och hund. Ett år som var ett av de bästa i hela mitt liv.”

Hollys sista önskan var att fler skulle registrera sig som blodgivare, för att ge andra möjligheten att få uppskatta livet lite längre. Vill du läsa mer om hur du kan bli blodgivare? Klicka då in här för att läsa mer om hur du ska gå tillväga.

Lees meer

Scroll to Top