Moeder parkeert op een plek voor mindervaliden – dan vraagt een vreemde waar haar rolstoel is

Moeder parkeert op een plek voor mindervaliden – dan vraagt een vreemde waar haar rolstoel is

donderdag, 8 december 2016

Een parkeerplek voor mindervaliden is zeer praktisch voor mensen die om verschillende redenen moeite hebben met lopen, maar helaas gebeurt het maar al te vaak dat mensen hier onrechtmatig op parkeren.

Afgelopen herfst besloot Justine Van Den Borne om haar dochter mee te nemen naar het plaatselijke winkelcentrum in haar dorp in Australië. Ze zetten hun auto neer op een van de parkeerplaatsen voor mindervaliden, en gingen toen naar binnen om te winkelen.

Toen het duo terugkwam bij de auto, werd Justine verrast door een handgeschreven briefje op de voorruit. Maar ze was niet voorbereid op de harde woorden die een vreemdeling had geschreven.

“Ben je je rolstoel vergeten???”

Op dat moment werd Justine’s dag helemaal verpest. Justine had namelijk een zeer goede reden waarom ze die dag hier parkeerde.

Dit schreef ze op Facebook:

To person that left this on my car last week at Mitcham Shopping Centre- I was diagnosed with Multiple Sclerosis when I…

Gepubliceerd door Justine Van Den Borne den 9 november 2015

“Aan de persoon die dit briefje op mijn auto plakte vorige week bij Mitcham Shopping Centre,

De diagnose multiple sclerose werd bij bij vastgesteld toen ik 35 jaar oud was. De ergste variant van MS, die nooit verdwijnt en langzaam mijn leven overneemt. Mijn kinderen hebben altijd dingen moeten dragen die geen enkel kind ooit zou moeten dragen, en onze toekomst is voor altijd veranderd.

De dag dat je me zag, had ik een goede dag. Ik ging met mijn dochter winkelen zonder hulpmiddelen, en had een leuke tijd. Dank je wel dat je die verpestte.”

Publicerat av Justine Van Den Borne den 11 april 2016

“Je gaf me het gevoel dat mensen naar me staarden, net zoals ik me voel als ik een slechte dag heb. Ik word zo moe van mensen zoals u, die energie slurpen op mijn goede dagen.

Een handicap betekent niet altijd dat de betrokkene in een rolstoel zit, maar op een dag zal ik er een hebben. Op dit moment is mijn doel de bruiloft van mijn beste vriend in september mee te maken zonder in een rolstoel te zitten. Ik ben dan 42 jaar.

Voordat u de dag van iemand anders verpest, vergeet niet dat je niet alles weet. En alleen maar omdat je kan het niet zien, betekent niet dat een persoon niet slecht ter been is.”

Publicerat av Justine Van Den Borne den 7 maj 2015

Justine’s verhaal is slechts een van de velen die ons eraan herinneren om altijd twee keer na te denken voordat je iets zegt – je weet nooit wat de ander meemaakt.

Deze dansgroep brengt hun versie van de “Wizard Of Oz”- en die wil je zeker gezien hebben

Dit houten huisje heeft minder dan 60 vierkante meter – dat zou je nooit denken als je de binnenkant ziet

Vraag je je ook af waarom je man voor eeuwig op het toilet zit? Hier is het simpele antwoord!

The Rolling Stones waren in Nederland voor optreden – Mick Jagger neemt op geweldige manier afscheid!

Vrouwelijke motorrijder ziet wat bewegen op de weg – onderneemt meteen actie als ze ziet wat het is

Toerist pakt haai uit het water om een selfie te nemen – daar kreeg ze meteen spijt van!