woensdag, 11 juli 2018

Deze vrouw stuurt een brief naar de nieuwe vrouw van haar ex – De inhoud is aangrijpend en inspirerend

Een echt verschil maken kan niet iederen. Vaak is er een zware crisis voor nodig en moet je zelf veel verdriet hebben gehad om goed mee te kunnen leven met anderen, en om mensen echt te kunnen helpen.

Candice Curry had nooit gedacht dat ze zou scheiden van haar geliefde man. Ze had ook niet voorzien dat haar man een andere vrouw zou ontmoeten en snel met haar zou trouwen. Na haar scheiding begon Candice een blog over haar leven als gescheiden moeder en ze kreeg al snel een vrij groot publiek.

Veel mensen zullen denken dat ze erg boos zou zijn en teleurgesteld zou zijn in haar ex-man. En dat ze zijn nieuwe vrouw als een vijand van de familie zou zien. Dat was misschien ook zo in het begin, maar na een tijdje besloot Candice om een brief aan haar dochter’s stiefmoeder, genaamd Alison, te schrijven.

Het bericht werd snel verspreid op internet en gedeeld door tienduizenden mensen. Om dergelijke rijpheid en vergevingsgezindheid te laten zien is iets waar we veel respect voor hebben!

Candice Curry / Blog

“Beste stiefmoeder van mijn dochter,

Ik heb je nooit gewild. Je maakte gewoon geen deel uit van mijn levensplan. Toen ik opgroeide en droomde van een eigen gezin was jij er nooit bij. Ik wilde nooit de hulp van een andere vrouw om mijn kind op te voeden. Het plan voor mijn familie betrof mij, een vader en onze kinderen, niet jij. Ik betwijfel of jij zelf het opvoeden van een kind van een ander in jouw levensplan had. Ik veronderstel dat jouw eigen plan jezelf betrof, met een vader en je eigen kinderen, nooit mij en mijn dochter. Wanneer je droomde om moeder te worden, ging het waarschijnlijk over de dag dat je het leven schonk aan je eigen kind, niet over een kind van een andere man die al getrouwd was geweest. Ik ben er vrij zeker dat je nooit van plan was om stiefmoeder te worden.

Candice Curry / Blog

Maar God heeft plannen die veel groter zijn dan onze eigen plannen en toen mijn kleine familie plotseling uiteenviel in twee families wist ik dat dit zijn plan was.

In mijn hoofd dacht ik dat je een vreselijk varken zou zijn en dat mijn dochter jou nooit als moeder zou willen zien. Ik hoopte dat je lelijk was en vroeg aan mijn dochter of ze jou niet als voorbeeld zou willen zien. Haar vader zou weten dat hij genoegen moest nemen met een tweede keus. Ik kookte van woede, omdat ik nooit wilde dat een andere vrouw mijn plaats als moeder zou innemen.

Maar toen was jij daar. Toen ik je voor het eerst ontmoette, geef ik grif toe dat je niet was zoals ik had gedacht. Een steek van jaloezie doorboorde mijn lichaam. Je zou lelijk horen te zijn, vind je niet? Maar dat was je niet, je was verbluffend mooi. Je zou een gemene oude heks horen te zijn, weet je nog? Maar je was dat niet, je was een jonge en mooie vrouw.

Candice Curry / Blog

Al mijn plannen werden verijdeld. Ik begreep alleen aan de uitdrukking op je gezicht dat het voor jou net zo moeilijk was om mij te ontmoeten, zoals het voor mij moeilijk was om jou te ontmoeten. Mijn hart verzachtte in tweede instantie. Je vriendelijke glimlach! Ik wilde je echt haten! Waarom verpestte je mijn plan? Ik wilde je afwijzen, maar je maakte mij dit onmogelijk! In plaats daarvan groeide een gevoel van dankbaarheid, want je was er voor mijn dochter.

Je hebt onze dochter vanaf het begin geaccepteerd, en je hebt aangetoond haar en haar vader onvoorwaardelijk lief te hebben, het is een geschenk voor ons allemaal. Je hebt onze dochter in alles wat je doet, opgenomen om haar zich geliefd en geaccepteerd te laten voelen. Je zet haar relatie met haar vader op de eerste plaats, en alleen een hele moedige en sterke vrouw weet hoe ze dit op een goede manier kan doen.

Toen haar vader en ik uit elkaar gingen en verhuisden, wist ik dat er momenten zouden zijn dat ik als moeder er niet voor haar zou zijn. Ik ben zo blij dat jij er dan bent. Ik ben zo dankbaar voor je begrip tijdens de moeilijke tienerjaren en dat je haar nooit de rug hebt toegekeerd. Ze heeft een moeder, ook in jouw huis, en je hebt een fantastische job gedaan om haar moeder te zijn.

Je hebt mijn positie als moeder vanaf het begin gerespecteerd. Ik waardeer het dat je altijd contact met me opneemt om samen de juiste beslissingen voor mijn dochter te nemen. Ik weet dat onze situatie ongebruikelijk is. Het gebeurt niet vaak dat een moeder en stiefmoeder elkaar dagelijks sms’en, en met liefde en respect met elkaar omgaan. Je bent een engel. Omdat jij op jouw manier mijn dochter op laat groeien en haar helpt een beter mens te worden. Ze zal met meer liefde opgroeien dan ik ooit gedacht had.

Het was niet haar keuze dat haar ouders gescheiden zijn, en hoewel ik niet zou willen dat een kind een scheiding mee hoeft te maken, ben ik dankbaar dat ze nu vier ouders heeft die elkaar respecteren en van haar houden. Ze begrijpt nu dat een ongelukkige situatie uit kan groeien tot iets moois. Ik wil je niet zien als een reserve moeder als ik er niet ben. Jij bent haar moeder als jij bij haar bent, en ik als ze bij mij is. Ze is blij dat ze je kan bellen en ze je vertelt over haar leven als ze bij mij thuis is en dit maakt me erg blij. Het vervult me met trots als je mij, elke keer als we elkaar ontmoeten, een liefdevolle knuffel geeft. Ik ben me er bewust van hoe het eruit zou kunnen zien als een moeder een stiefmoeder niet kan accepteren. Dankbaarheid overvalt me ​​als ik eraan denk aan hoe wij boven zulke rivaliteit konden staan ​​en doen wat het beste is voor onze dochter. Dank je hiervoor.

Ik beloof je dat ik altijd respect blijf houden voor je mening over onze dochter. Ik beloof je nooit het gevoel te geven dat je niet haar moeder bent. Ik beloof je dat ik dankbaarheid voor het hebben van twee sterke en moedige vrouwen in haar leven zal stimuleren. Hoewel onze relatie goed is, hoop ik dat ze nooit in dezelfde situatie zal belanden, maar als ze dat ooit zou doen, beloof ik dat ik een rolmodel zal zijn als het gaat om het opvoeden van kinderen met meerdere ouders.

Fijne vrouw, je bent een zeldzaamheid en een lieve schat.”

Nadat miljoenen mensen Candices brief aan de stiefmoeder van haar dochter hadden gelezen, stuurde Alison een antwoord terug:

Candice Curry / Blog

“Candice, ik weet niet wat ik moet zeggen. Ik ben niet erg goed in het uiten van mezelf met woorden, zoals jij dat wel bent. Alles wat ik kan zeggen is dat ik huilde aan het einde van je blog, toen ik de tekst zat te lezen. Je maakt me zo speciaal… Dank je voor je brief. Het maakte me heel blij en ik zal de woorden in mijn hart sluiten en beleven, iedere dag. Ik hou van je.”

Deze twee vrouwen zijn een voorbeeld voor ons allemaal. Het tonen van dergelijke volwassenheid is echt zeldzaam in deze wereld!

Moedereend waarschuwt voorbijganger dat haar pulletjes in gevaar zijn

Paard wordt moe van het vervoeren van dikke toeristen - dan helpt hij karma een handje

Dochter wordt via keizersnede geboren - als moeder gezicht van baby ziet, begrijpt ze dat er iets erg mis is

Arts denkt dat donker vlekje onschadelijk is - anderhalf jaar later blijkt het een dodelijke ziekte

Zwangere hond is 17 keer neergeschoten - nu is ze een therapiehond en een inspiratie

Vrouw krijgt boete voor 2 seconden te vroeg parkeren - de reactie in de rechtszaal zorgt voor veel hilariteit

Puppy en baby ontmoeten elkaar voor het eerst - dan gebeurt iets geweldigs wat al 21 miljoen keer is bekeken

75-jarige man worstelt met alligator om zijn geliefde hond te redden

Bruid wacht op de openingsdans - ze staat verbluft als ze ziet wie de ceremonie onderbreekt

Baby’tje geboren uit baarmoeder van overleden orgaandonor

Verwaarloosde hond balanceert op randje van de dood - als meisje in haar ogen kijkt, gebeurt een wonder

Vrouw nam de 4 kinderen en verliet haar man: “Maar het is niet wat je denkt.”