De familie wist niet dat de vader douchte in openbare toiletten – nu onthult hij zijn hartverscheurende geheim

De fotograaf GMB Akash uit Bangladesh beïnvloedt mensen over de hele wereld met zijn mooie foto essays. De fotograaf heeft meer dan 100 prijzen gewonnen en is gepubliceerd in tijdschriften zoals Vogue, Time en National Geographic.

Dit keer vertelt hij een verhaal over een vader die nooit enige opleiding heeft genoten. Dit is zijn hartverscheurende verhaal:

Ik heb nooit aan mijn dochters verteld wat ik deed. Ik dacht dat ze zich zouden schamen voor mij.

Als mijn jongste dochter me vroeg waar ik werkte zei ik normaal gesproken dat ik was een 9-tot-5 baan had. Elke dag op weg naar huis van werk waste ik me in openbare toiletten, omdat ik niet wilde dat ze wisten wat ik overdag deed.

Ik droomde dat mijn dochters naar school konden gaan, ik wilde dat ze een opleiding konden volgen. Ik wilde dat ze in staat zouden zijn om zich waardevol te voelen in de ogen van andere mensen.

Ik wilde niet dat mensen zouden neerkijken op hen, zoals ze op mij neerkeken. Ik heb me altijd vernederd gevoeld. Ik investeerde elke cent die ik had in het onderwijs van mijn dochters. Ik kocht zelfs geen shirts voor mezelf, in plaats daarvan kocht ik boeken voor mijn dochters.

Ik wilde alleen maar dat ze me zouden respecteren.

Ik was een schoonmaker.

Maar op een dag, toen ik het schoolgeld voor mijn dochters moest betalen, lukte het me niet om genoeg geld te verzamelen om het te betalen.

Ik kon die dag niet werken, ik ging naast alle afval zitten en probeerde de tranen die over mijn wangen stroomden te verbergen.

Al mijn collega’s keken naar me, maar niemand zei een woord. Ik had gefaald, en ik was kapot.

Ik wist niet hoe ik in de ogen van mijn dochters kon kijken, als ik ze vertelde dat het me niet was gelukt.

Ik was arm geboren. Ik wist niet dat een arm persoon iets goeds kon overkomen.

Na het werk kwamen mijn collega’s naar me toe. Ze gingen naast me zitten en vroegen of ik ze als mijn broers beschouwde.

Voordat ik kon antwoorden gaven ze mij allemaal hun salaris voor die dag. Toen ik het geld weigerde zeiden ze gewoon:

“We zullen vandaag voor jou verhongeren, maar al onze dochters moeten naar school te gaan.”

Ik wist niet wat ik moest zeggen.

Wikimedia
Wikimedia

Die dag waste ik me niet op weg naar huis, ik ging naar huis als de schoonmaker die ik eigenlijk was.

Mijn dochter zal binnenkort afstuderen aan de universiteit. Ze heeft een part-time baan naast haar studie.

Ik mag van mijn dochters niet meer werken. Drie van hen studeren.

De oudste gaat vaak met me mee naar mijn oude baan en brengt altijd eten mee voor al mijn collega’s. Ze lachen dan en vragen zich af waarom ze hen eten geeft. Dan antwoordt ze met een glimlach:

“Alles wat jullie die dag voor mij gedaan hebben heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben. Bid voor mij, zodat ik jullie elke dag eten kan geven.”

Vandaag voel ik me geen arme man meer. Als je zulke prachtige dochters hebt, hoe kun je dan arm zijn?

India TV
India TV

Deze boodschap heeft heeft wel 482 000 likes ontvangen en is 154 000 keer gedeeld. Mensen over de hele wereld prijzen deze vader, en laten zien dat hij het juiste heeft gedaan door alles op te offeren voor zijn prachtige dochters. Deel als je het ermee eens bent!